2024.04.16 | Kedd
Csongor napja

Hírböngésző
Keresés
1. oldal / összesen: 492
..
Akár látatlanban is elfogadna egy új álláslehetőséget a munkavállalók több mint fele
Egy napokban készült felmérés szerint a magyar munkavállalók elenyésző része, csupán 6%-a ragaszkodna ahhoz, hogy személyesen is találkozzon leendő felettesével vagy kollégáival, mielőtt elfogad egy új állásajánlatot. Közel 60%-uk viszont határozottan állítja, hogy megelégedne azzal, ha csak telefonos és videós állásinterjúra lenne lehetősége, úgy is tudna döntést hozni.
..
Álláskeresés világjárvány idején: az online megoldásoké a főszerep
Keressen valaki munkát akár azért, mert a koronavírus miatt kialakult helyzetben veszítette el az állását, vagy azért, mert éppen a világjárvány kitörése előtt mondott fel előző munkahelyén, első találkozása leendő munkaadójával valószínűleg nem a megszokott módon történik majd. A járványügyi intézkedések miatt ezen a területen is a személyes kontaktust nem igénylő megoldások kerültek előtérbe.
..
Dinamikusan nő a napelemek száma Magyarországon
Továbbra is dinamikusan nő a háztartási méretű kiserőművek száma a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint, az újonnan a hálózatra kapcsolódó kiserőművek túlnyomó többsége napelemes rendszer volt tavaly.
..
Mától ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban kössék össze.
..
Egy hónappal tovább, április 15-éig lehet kérni az szja-bevallási tervezetek postázását
Április 15-éig kérhető a személyi jövedelemadó-bevallási (szja) tervezetek postázása - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel. Az ügyfélkapuval nem rendelkezők - a kormány által 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt - egy hónappal tovább vehetik igénybe a NAV szolgáltatását.
..
Működik a kötelező home office? A cégvezetők egy része nem bízik annak hatékonyságában
Nem mindenki nézi jó szemmel az otthoni munkavégzést egy friss kutatás szerint. Azoknál a szolgáltató cégeknél, ahol többnyire irodai munka folyik, a munkáltatók 90 százaléka távmunkára fogja küldeni munkatársait, amennyiben ezt a vírus megköveteli. Csaknem kétharmaduknál minden munkavállaló rendelkezik már most is otthoni szerver hozzáféréssel, tízből nyolcuknak van videókonferenciára is alkalmas biztonságos programja, minden harmadik pedig projektmenedzsment szoftvert is használ a mindennapi munkavégzéshez. A home office-hoz szükséges infrastruktúra tehát legtöbbjüknél már adott, a bizalom azonban részben hiányzik: a megkérdezettek csaknem egyharmada vallott úgy, hogy nem bízik a kollégákban, vagy legalábbis vannak kétségeik afelől, hogy otthonról is biztosan elvégzik a rájuk bízott munkát, derül ki a Dreamjo.bs és Az Év Irodája friss közös kutatásából.
..
Mielőbb nyitniuk kell az alternatív foglalkoztatási formák felé a magyar vállalatoknak
Kevesebb mint az alkalmazottak 4 százaléka teheti meg Magyarországon, hogy otthonról dolgozik. Európa szerte ráadásul hazánkban foglalkoztatják a legkevesebb embert részmunkaidőben. Az egyéni vállalkozók és a határozott munkaszerződéssel rendelkező kollégák aránya szintén jelentősen alulmúlja az uniós átlagot. A jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzet, az alkalmazottak igényeinek átalakulása olyan extrém nyomás alá helyezi a cégeket, ami miatt lépéskényszerbe kerültek – hívták fel rá a figyelmet az EY tanácsadói, a vállalat alternatív foglalkoztatási formákkal foglalkozó szakmai rendezvényén.
..
Javultak a magyar diákok eredményei
A PISA-méréshez hasonlóan javultak a magyar tanulók eredményei az országos kompetenciamérés adatai alapján is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
..
Kockázatosak is lehetnek a digitálisan elérhető összehasonlító eszközök
Egyre több és egyre változatosabb az olyan weboldal, amely a fogyasztók számára optimális termékek felkutatását segíti, ezek többnyire hasznosak, ám bizonyos kockázatokat is magukban foglalnak - derült ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új piacelemzéséből.
..
Ezek a magyarok leggyakoribb munkahelyi félelmei
A magyarországi munkavállalók kerülik a fokozott stresszel járó területeket, mégis sok pályakezdő kapcsolja össze jelenlegi vagy jövőbeli munkahelyét ezzel a tényezővel, és tart a fokozott feszültség későbbi veszélyeitől. A munkavállalók jelentős része attól viszont nem tart, hogy egy esetleges személyes konfliktus miatt távozásra kényszerülne munkahelyéről. Sokkal inkább attól, hogy rajtuk kívül álló okok miatt bocsátják el őket – derül ki a Profession.hu friss felméréséből.
..
Vidéken jóval nehezebb megtakarítani, mint Budapesten egy felmérés szerint
Budapesten a válaszadók 29 százaléka jelezte, hogy a jövedelméből nem tud rendszeresen félretenni, a vidéki magyar városokban élők között 31 százalék, a kistelepüléseken élőknél pedig ez az arány már elérte a 43 százalékot - derül ki az Intrum követeléskezelő nemzetközi felméréséből.
..
A volt evásoknak elszámoló bevallást kell készíteniük
Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűnésével a volt eva-alanyoknak elszámoló bevallást kell benyújtaniuk 2019-re - figyelmeztet honlapján az adóhatóság.
..
Unokázás helyett munka várhat a magyar nagymamákra
Nagymama szerepre vágyik a magyar nők 59 százaléka nyugdíjas korában az OTP Nyugdíjpénztár kutatása alapján. Akorkedvezményes nyugdíjnak köszönhetően sokan akár már a hatvanas éveik elejétől is pihenhetnének, azonbana terveikkel szemben sok magyar nőre inkább munka várhat időskorban.A férfiakénál rövidebb szolgálati idő és alacsonyabb átlagkereset szűkös nyugdíjaséveket jósol ugyanis a nők számára. Az OTP Nyugdíjpénztár nőnap alkalmábóla nők nyugdíj kilátásait veszi górcső alá.
1. oldal / összesen: 492