2024.04.24 | Szerda
György napja

Nyugdíj
Keresés
3. oldal / összesen: 20
..
A munkáltatók menthetik meg a nyugdíjálmodókat
A magyarok 73 százaléka szerint kizárólag az állam feladata, hogy gondoskodjon az egyén időskori anyagi biztonságáról – derült ki az OTP Öngondoskodási Index legfrissebb eredményeiből. Az elmúlt három évben folyamatosan nőtt azoknak az aránya, akik még mindig csak az állami nyugdíjra támaszkodnának. Az OTP Nyugdíjpénztár szakértője szerint munkáltatóknak is kulcsszerepe van abban, hogy ez a tendencia megforduljon.
..
Egyre kevesebben akarnak örökké dolgozni
Az évek óta tartó szektorszintű csökkenéssel szemben, mintegy 1000 fővel növekedett az OTP Nyugdíjpénztár taglétszáma 2016-ban. A tagbővüléssel párhuzamosan az egyéni befizetések összege és aránya is nőtt 2015-höz képest. Tavaly a pénztárba fizetett összegek 65 százaléka már egyéni öngondoskodóktól érkezett, úgy tűnik, a magyarok a saját kezükbe veszik a nyugdíjprobléma megoldását.
..
Nyugdíj mellett is dolgozik majd a magyarok többsége
Egyre többen számítanak munkás nyugdíjas évekre, a magyarok 69 százaléka gondolja úgy, hogy nyugdíj mellett is dolgozni fog a tavalyi 61 százalék után - derült ki a K&H Biztosító éves reprezentatív felméréséből.
..
Már kézbesíti a posta a nyugdíjasoknak a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt
A posta hétfőn elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak - közölte a kormány a Facebook-oldalán.
..
Bevezethető a férfiak 40 év munka utáni nyugdíjlehetősége
A Jobbik bevezethetőnek tartja, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba menjenek.
..
A magasabb minimálbér-emelés magasabb nyugdíjemeléssel is járna
Ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor az emelkedő bérek és a magasabb infláció lehetőséget ad majd a magasabb nyugdíjemelésre - hangzott el az a Kossuth Rádió hétfői 180 perc című műsorának adott miniszterelnöki interjú előzetesében.
..
Növelték vagyonukat az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egészségpénztárak
Éves szinten 7,5 százalékkal növelték vagyonukat az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségéhez (ÖPOSZ) tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak az év első kilenc hónapjában, az egészségpénztáraknál pedig 10 százalékos volt a növekedés. A tagok egyéni befizetései mindkét kasszatípusnál 10 százalékkal nőttek, az ÖPOSZ év végén rekordbefizetésre számít - közölte a szövetség.
..
A munkáltatói gondoskodás mentheti meg a nyugdíjakat
A megkérdezett cégvezetők számára egyre fontosabb, hogy gondoskodó munkáltatóként tekintsenek rájuk dolgozóik, ezt többek között a béren kívüli juttatásokkal szeretnék elérni. Fata László cafeteria szakértő a jövő évi cafeteria jogszabály változások kapcsán vizsgálta a munkáltatók hozzáállását a béren kívüli juttatásokhoz. Az OTP Nyugdíjpénztár szerint az egyéni öngondoskodás mellett a munkáltatókra is nagy feladat hárul abban, hogy hozzájáruljanak dolgozóik boldog nyugdíjas éveihez.
..
LMP: a nyugdíjasok foglalkoztatása segíthetné a munkaerőhiány kezelését
Az LMP szerint a nyugdíjasok foglalkoztatása jelentősen segíthetne az ország munkaerőproblémáinak megoldásában, így azt a kormánynak ösztönöznie kellene és nem tiltania.
..
Nyugdíjba vonulási hullám a láthatáron
A hazai nyugdíjrendszer komoly kihívások előtt áll. Az évtized végéig az elmúlt évekhez képest 30 százalékkal többen érik el az öregségi nyugdíjkorhatárt. A Ratkó korszak gyermekei még számíthatnak a boldog nyugdíjas évekre, de nem feltétlenül mondhatják el ugyanezt az Y generációsok, vagyis a mai 20-40 év közötti korosztály. Az OTP Nyugdíjpénztár szerint az öngondoskodás fontosabb, mint valaha.
..
NGM-államtitkár: az önkéntes nyugdíjpénztárak szerepe kiemelkedő az öngondoskodásban
Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárak a bevezetésük óta kiemelt szerepet töltenek be az öngondoskodás területén, a kormány számára továbbra is fontos, hogy az állami mellett a kiegészítő pillér továbbra is fennmaradjon - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára.
..
Nem dolgozhat örökké - Görbe tükör a terveinknek
Az OTP Nyugdíjpénztár a „Nem dolgozhatsz örökké” kampány elemeként ezúttal rövid videókban kívánja felhívni a lakosság figyelmét az élethosszig tartó munka veszélyeire. A hazai lakosság jelentős része ugyanis azt tervezi, hogy a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgozni fog.
..
Jobbik: tegyék lehetővé a férfiak 40 év munka utáni nyugdíját!
A Jobbik alelnöke szerint a tervezettnél magasabb szociális adóbevételek lehetővé teszik, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után, ezért ezt a lehetőséget biztosítani kell.
3. oldal / összesen: 20