2024.04.26 | Péntek
Ervin napja

Utazás
Keresés
2. oldal / összesen: 45
..
Zugló elsőként akar csatlakozni az egységes fővárosi parkolási rendszerhez
Zugló a budapesti önkormányzatok közül elsőként akar csatlakozni az egységes fővárosi parkolási rendszerhez - jelentette ki Horváth Csaba (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Olcsóbbak lesznek a vasúti e-vonatjegyek
Olcsóbbak lesznek a magyarországi vasúttársaságok e-vonatjegyei decembertől, az automatás vásárlásoknál öt százalékos lesz a kedvezmény, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyeké pedig tíz százalékra nő december 10-től, a MÁV-START egyes járataira 20 százalékkal csökkentheti az e-jegy árakat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
..
A gépjármű márkakereskedők 5-10 százalékos növekedésre számítanak az idén
A magyarországi gépjármű márkakereskedések többsége az idén a tavalyinál lassabb, 5-10 százalékos növekedést vár, a munkaerőhiány, illetve a bérek és járulékok jelentős emelkedése azonban problémát okoz a szereplőknek - derül ki a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (GÉMOSZ) felméréséből.
..
Hétfőtől elektronikusan kérelmezhetőek a vámengedélyek
Október 2-ával néhány kivétellel valamennyi, az Uniós Vámkódex hatálya alá eső engedélyt a korábbi papír alapú ügyintézés helyett kizárólag elektronikus úton intézhetnek a gazdálkodók. A benyújtott kérelmekkel és az engedélyezési eljárással kapcsolatosan ettől kezdve csak a rendszeren keresztül kaphatnak információt a vállalkozások – figyelmeztetnek az EY szakértői.
..
A magyarok féltik autóikat a hackerektől
A magyar autótulajdonosok 90 százaléka lehetségesnek tart egy autós hackertámadást, derül ki az NRC Kft. és az NNG Kft. közös kutatásából. A 18-59 éves lakosság több mint fele (55 százalék) szerint ráadásul a hackerek a jövőben még komolyabb veszélyt jelentenek majd az autósokra nézve.
..
Metrófelújítás - BKV-vezérigazgató: a meghibásodások nagy része nem veszélyezteti az utasok biztonságát
Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a 3-as metró biztonságos, a felújított metrószerelvények meghibásodásainak nagy része nem veszélyezteti az utasok biztonságát.
..
Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól
Az ásványolaj hordónkénti átlagára a Brent napi jegyzési adatok alapján 50 dollár fölött maradt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által vizsgált időszakban, így júliustól nem változik az üzemanyagok jövedéki adója.
..
Változik a közlekedési rend a Szabadság híd lezárása miatt
Változik a közlekedés, és így a közösségi közlekedés menetrendje is négy nyári hétvégén, amikor lezárják a Szabadság hidat Budapesten.
..
Vasárnaptól ismét megállnak a metrók a Kossuth téren
Vasárnaptól ismét megállnak a 2-es metró szerelvényei a Kossuth Lajos téri állomáson - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
..
Május közepétől használható ismét a Kossuth téri metróállomás
A tervek szerint május 14-től használható ismét a 2-es metró Kossuth Lajos téri állomása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
..
BKV-sztrájk - Szakszervezet: szinte biztos, hogy nem lesz munkabeszüntetés
Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke szerint "99,9 százalék", hogy "stimmelnek" majd a számok a BKV írásos béremelési javaslatában, és a szakszervezetek lefújják a sztrájkkészültséget.
..
Többnapos sztrájkot hirdettek a BKV-s szakszervezetek
Sztrájkot jelentett be április harmadik és negyedik hetére a BKV-munkavállalónak 80 százalékát képviselő két szakszervezeti szövetség pénteken. A munkabeszüntetés minden ágazatot érint.
..
A jövedéki adó változásai beépülnek az üzemanyagárakba
Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak - mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője csütörtökön az olajkonszern megújult töltőállomásának átadóján.
2. oldal / összesen: 45